Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, August 19, 2009

Java Quiz -7

Hi friends,

Today I would like to post few more questions to test your capability.
Dont worry guys, I will give you the answer too! Try to answer it yourself without referring to the answers to test yourself.

Q: 1Given:
1. public class Boxer1{
2. Integer i;
3. int x;
4. public Boxer1(int y) {
5. x = i+y;
6. System.out.println(x);
7. }
8. public static void main(String[] args) {
9. new Boxer1(new Integer(4));
10. }
11. }
What is the result?

A. The value "4" is printed at the command line.
B. Compilation fails because of an error in line 5.
C. Compilation fails because of an error in line 9.
D. A NullPointerException occurs at runtime.
E. A NumberFormatException occurs at runtime.
F. An IllegalStateException occurs at runtime.

Answer: D

Q: 2 Given:
11. public static Iterator reverse(List list) {
12. Collections.reverse(list);
13. return list.iterator();
14. }
15. public static void main(String[] args) {
16. List list = new ArrayList();
17. list.add("1"); list.add("2"); list.add("3");
18. for (Object obj: reverse(list))
19. System.out.print(obj + ", ");
20. }
What is the result?

A. 3, 2, 1,
B. 1, 2, 3,
C. Compilation fails.
D. The code runs with no output.
E. An exception is thrown at runtime.

Answer: C

Q: 3 Click the Exhibit button.
Given:
25. try {
26. A a = new A();
27. a.method1();
28. } catch (Exception e) {
29. System.out.print("an error occurred");
30. }
Which two statements are true if a NullPointerException is thrown on line 3 of class C? (Choose two.)

A. The application will crash.
B. The code on line 29 will be executed.
C. The code on line 5 of class A will execute.
D. The code on line 5 of class B will execute.
E. The exception will be propagated back to line 27.

Answer: B, E

Q: 4 Given:
23. int z = 5;
24.
25. public void stuff1(int x) {
26. assert (x > 0);
27. switch(x) {
28. case 2: x = 3;
29. default: assert false; } }
30.
31. private void stuff2(int y) { assert (y < 0); }
32.
33. private void stuff3() { assert (stuff4()); }
34.
35. private boolean stuff4() { z = 6; return false; }
Which statement is true?

A. All of the assert statements are used appropriately.
B. Only the assert statement on line 31 is used appropriately.
C. The assert statements on lines 29 and 31 are used appropriately.
D. The assert statements on lines 26 and 29 are used appropriately.
E. The assert statements on lines 29 and 33 are used appropriately.
F. The assert statements on lines 29, 31, and 33 are used appropriately.
G. The assert statements on lines 26, 29, and 31 are used appropriately.

Answer: C

Q: 5 Given:
25. int x = 12;
26. while (x < 10) {
27. x--;
28. }
29. System.out.print(x);
What is the result?

A. 0
B. 10
C. 12
D. Line 29 will never be reached.

Answer: C

Q: 6 Given:
33. try {
34. // some code here
35. } catch (NullPointerException e1) {
36. System.out.print("a");
37. } catch (RuntimeException e2) {
38. System.out.print("b");
39. } finally {
40. System.out.print("c");
41. }
What is the result if a NullPointerException occurs on line 34?

A. c
B. a
C. ab
D. ac
E. bc
F. abc

Answer: D

Q: 7 Given:
10. public class Foo {
11. static int[] a;
12. static { a[0]=2; }
13. public static void main( String[] args ) {}
14. }
Which exception or error will be thrown when a programmer attempts to run this code?

A. java.lang.StackOverflowError
B. java.lang.IllegalStateException
C. java.lang.ExceptionInInitializerError
D. java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException

Answer: C

Q: 8 Given:
11. public static void main(String[] args) {
12. try {
13. args = null;
14. args[0] = "test";
15. System.out.println(args[0]);
16. } catch (Exception ex) {
17. System.out.println("Exception");
18. } catch (NullPointerException npe) {
19. System.out.println("NullPointerException");
20. }
21. }
What is the result?

A. test
B. Exception
C. Compilation fails.
D. NullPointerException

Answer: C

Q: 9 Given:
12. public class Wow {
13. public static void go(short n) {System.out.println("short");}
14. public static void go(Short n) {System.out.println("SHORT");}
15. public static void go(Long n) {System.out.println(" LONG");}
16. public static void main(String [] args) {
17. Short y = 6;
18. int z = 7;
19. go(y);
20. go(z);
21. }
22. }
What is the result?

A. short LONG
B. SHORT LONG
C. Compilation fails.
D. An exception is thrown at runtime.

Answer: C

Q: 10 Given:
12. import java.io.*;
13. public class Forest implements Serializable {
14. private Tree tree = new Tree();
15. public static void main(String [] args) {
16. Forest f = new Forest();
17. try {
18. FileOutputStream fs = new FileOutputStream("Forest.ser");
19. ObjectOutputStream os = new ObjectOutputStream(fs);
20. os.writeObject(f); os.close();
21. } catch (Exception ex) { ex.printStackTrace(); }
22. } }
23.
24. class Tree { }
What is the result?

A. Compilation fails.
B. An exception is thrown at runtime.
C. An instance of Forest is serialized.
D. An instance of Forest and an instance of Tree are both serialized.

Answer: B

Hope you found this useful! Kindly give me your comments regarding the same.Many more Quizzes are yet to be posted! Kindly make use of them as much as possible!

2 comments:

Sara Reid said...

I have read the entire blog. It is really nice and useful to me. I read every questions and answers. All are really important one. Thanks for that.

creatine

Chandrasekar said...

Thank you! Please post your ideas and thoughts! Help The Needed!