Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, August 17, 2009

Java Quiz -5

Hi friends,

Today I would like to post few more questions to test your capability.
Dont worry guys, I will give you the answer too! Try to answer it yourself without referring to the answers to test yourself.

Q: 1 Given:
10: public class Hello {
11: String title;
12: int value;
13: public Hello() {
14: title += " World";
15: }
16: public Hello(int value) {
17: this.value = value;
18: title = "Hello";
19: Hello();
20: }
21: }
and:
30: Hello c = new Hello(5);
31: System.out.println(c.title);
What is the result?

A. Hello
B. Hello World
C. Compilation fails.
D. Hello World 5
E. The code runs with no output.
F. An exception is thrown at runtime.

Answer: C

Q: 2 Given:
1. class Super {
2. private int a;
3. protected Super(int a) { this.a = a; }
4. }
...
11. class Sub extends Super {
12. public Sub(int a) { super(a); }
13. public Sub() { this.a = 5; }
14. }
Which two, independently, will allow Sub to compile? (Choose two.)

A. Change line 2 to:
public int a;
B. Change line 2 to:
protected int a;
C. Change line 13 to:
public Sub() { this(5); }
D. Change line 13 to:
public Sub() { super(5); }
E. Change line 13 to:
public Sub() { super(a); }

Answer: C, D

Q: 3 Given:
1. class ClassA {
2. public int numberOfInstances;
3. protected ClassA(int numberOfInstances) {
4. this.numberOfInstances = numberOfInstances;
5. }
6. }
7. public class ExtendedA extends ClassA {
8. private ExtendedA(int numberOfInstances) {
9. super(numberOfInstances);
10. }
11. public static void main(String[] args) {
12. ExtendedA ext = new ExtendedA(420);
13. System.out.print(ext.numberOfInstances);
14. }
15. }
Which statement is true?

A. 420 is the output.
B. An exception is thrown at runtime.
C. All constructors must be declared public.
D. Constructors CANNOT use the private modifier.
E. Constructors CANNOT use the protected modifier.

Answer: A

Q: 4 Given:
1. interface A { public void aMethod(); }
2. interface B { public void bMethod(); }
3. interface C extends A,B { public void cMethod(); }
4. class D implements B {
5. public void bMethod(){}
6. }
7. class E extends D implements C {
8. public void aMethod(){}
9. public void bMethod(){}
10. public void cMethod(){}
11. }
What is the result?

A. Compilation fails because of an error in line 3.
B. Compilation fails because of an error in line 7.
C. Compilation fails because of an error in line 9.
D. If you define D e = new E(), then e.bMethod() invokes the version of bMethod() defined in Line 5.
E. If you define D e = (D)(new E()), then e.bMethod() invokes the version of bMethod() defined in Line 5.
F. If you define D e = (D)(new E()), then e.bMethod() invokes the version of bMethod() defined in Line 9.

Answer: F

Q: 5 Given:
1. public class Base {
2. public static final String FOO = "foo";
3. public static void main(String[] args) {
4. Base b = new Base();
5. Sub s = new Sub();
6. System.out.print(Base.FOO);
7. System.out.print(Sub.FOO);
8. System.out.print(b.FOO);
9. System.out.print(s.FOO);
10. System.out.print(((Base)s).FOO);
11. } }
12. class Sub extends Base {public static final String FOO="bar";}
What is the result?

A. foofoofoofoofoo
B. foobarfoobarbar
C. foobarfoofoofoo
D. foobarfoobarfoo
E. barbarbarbarbar
F. foofoofoobarbar
G. foofoofoobarfoo

Answer: D

Q: 6 Which two statements are true? (Choose two.)
A. An encapsulated, public class promotes re-use.
B. Classes that share the same interface are always tightly encapsulated.
C. An encapsulated class allows subclasses to overload methods, but does NOT allow overriding methods.
D. An encapsulated class allows a programmer to change an implementation without affecting outside code.

Answer: A, D

Q: 7 Given classes defined in two different files:
1. package util;
2. public class BitUtils {
3. public static void process(byte[]) { /* more code here */ }
4. }
1. package app;
2. public class SomeApp {
3. public static void main(String[] args) {
4. byte[] bytes = new byte[256];
5. // insert code here
6. }
7. }
What is required at line 5 in class SomeApp to use the process method of BitUtils?

A. process(bytes);
B. BitUtils.process(bytes);
C. util.BitUtils.process(bytes);
D. SomeApp cannot use methods in BitUtils.
E. import util.BitUtils.*; process(bytes);

Answer: C

Q: 8 Given:
13. public class Pass {
14. public static void main(String [] args) {
15. int x = 5;
16. Pass p = new Pass();
17. p.doStuff(x);
18. System.out.print(" main x = " + x);
19. }
20.
21. void doStuff(int x) {
22. System.out.print(" doStuff x = " + x++);
23. }
24. }
What is the result?

A. Compilation fails.
B. An exception is thrown at runtime.
C. doStuff x = 6 main x = 6
D. doStuff x = 5 main x = 5
E. doStuff x = 5 main x = 6
F. doStuff x = 6 main x = 5

Answer: D

Q: 9 Given:
11. public static void test(String str) {
12. if (str == null | str.length() == 0) {
13. System.out.println("String is empty");
14. } else {
15. System.out.println("String is not empty");
16. }
17. }
And the invocation:
31. test(null);
What is the result?

A. An exception is thrown at runtime.
B. "String is empty" is printed to output.
C. Compilation fails because of an error in line 12.
D. "String is not empty" is printed to output.

Answer: A

Q: 10 Given:
12. public class Yippee2 {
13.
14. static public void main(String [] yahoo) {
15. for(int x = 1; x < yahoo.length; x++) {
16. System.out.print(yahoo[x] + " ");
17. }
18. }
19. }
and the command line invocation:
java Yippee2 a b c
What is the result?

A. a b
B. b c
C. a b c
D. Compilation fails.
E. An exception is thrown at runtime.

Answer: B

Hope you found this useful! Kindly give me your comments regarding the same.Many more Quizzes are yet to be posted! Kindly make use of them as much as possible!

No comments: